Self Service BI

Data analyse leidt vaak niet alleen tot antwoorden, maar ook tot nieuwe vragen. Als datagedreven werken aanslaat en medewerkers enthousiast worden geef je ze maar wat graag de autonomie om met inbreng van hun eigen kennis en het data platform tot nog meer nieuwe inzichten te komen. Maar wat je niet wilt is dat de ICT-afdeling vervolgens overbelast wordt met vragen over nieuwe datasets en aanpassingen in dashboards. En dat het enthousiasme van medewerkers terugloopt als de ICT afdeling niet meteen al die verzoeken in kan willigen.

Met tooling als Microsoft Power BI en de expertise van onze professionals kun je self service BI organiseren op een manier die past bij jouw organisatie. De ICT afdeling houdt regie over het data platform zodat medewerkers toegang houden tot de correcte gegevens. Eindgebruikers kunnen erop vertrouwen dat de berekeningen waarmee ze werken correct zijn en blijven. Data analisten krijgen autonomie om naar eigen inzicht gegevens met elkaar te combineren in dashboards voor aanvullend onderzoek zonder dat dit ‘productie’ verstoort of vertroebelt.

Onze expertise

Onze professionals kennen de mogelijkheden van data platformen en tools als Power BI. Zij verplaatsen zich in de werksituatie van de verschillende gebruikers en stemmen af wat voor alle partijen het beste werkt. Zij adviseren over datamanagement, kostenbeheersing, beheer van het platform, inrichting van meerdere tabular modellen en workspaces voor verschillende gebruikers en doelen en het beheersbaar uitgeven van nieuwe versies van informatieproducten.

Is sprake van een grootschalige reorganisatie van werkprocessen dan schakelen we graag onze collega’s bij van het VX Company Agile team: zeer ervaren facilitators die op een kundige en prettige manier zo’n digitale transformatie helpen begeleiden.

Voordelen van het werken met VX Company

  • Specialisten die in grote projecten voor overheid en bedrijfsleven best practices hebben ontwikkeld
  • Gestructureerde kennisoverdracht door professionals die de taal van de business en IT spreken
  • Direct toegang tot expertise in verandermanagement, agile werken en verbeteren van bedrijfsprocessen via VX Company Group

Download het artikel van onze collega Rick van Vliet over self service BI

Download artikel

Meer weten over
self service BI?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact