Datagedreven werken

Het is heel verleidelijk om zoveel mogelijk data te verzamelen en gewoon maar ergens te beginnen met het uitvoeren van allerlei analyses. Maar waar ben je precies naar op zoek? Welke doelen staan centraal? Wil je prestaties verbeteren, kosten besparen, concurrentievoordeel behalen? Of eerst grip krijgen op de bedrijfsvoering? Het ontwerp van een analyseplatform, de keuze van de te gebruiken bronnen en de aanpassing van werkprocessen starten met een duidelijke definitie van het te behalen resultaat. Dat begint met de vraag: “welke besluiten kunnen we nemen als we over de juiste data beschikken?”

Met de expertise van VX Company kun je een start maken met datagedreven werken of het datagedreven werken optimaliseren op een praktische manier en met inzet en betrokkenheid van je mensen. Visie en strategie ontwikkeling over datagedreven werken en een cultuur die dat ondersteunt ontstaan in onze ogen vooral door ‘doen’.

Onze expertise

We brengen ons vakmanschap in data in in uiteenlopende opdrachten: we ondersteunen organisaties met tijdelijke inzet van expertise, we helpen data platformen en self service BI te implementeren, we weten alles van data integratie en kunnen second opinions of quick scans voor je uitvoeren en adviseren welke volgende stappen jou kunnen helpen om datagedreven werken verder te implementeren.

Met onze kennis van verschillende domeinen en onze best practices voor het inrichten van data platformen zorgen we voor een fundament dat staat als een huis en dat schaalbaar is zodat je ook in de toekomst met plannen op het gebied van data science uit de voeten kunt.

Tot slot: we leiden je medewerkers op zodat zij zelfstandig het platform kunnen beheren en gebruiken. Besteed je het beheer van je data en rapportage platform liever uit, dan kunnen we je daar ook in ontzorgen.

Voordelen van het werken met VX Company

Organisaties die met VX Company datagedreven werken implementeren, zien dat hun medewerkers meer en meer kunnen focussen op hun kerntaken. De afdeling ICT houdt de regie over het data platform en medewerkers met domeinkennis maken hun eigen rapportages op basis van de beschikbare data en systemen, met flexibiliteit en waarborg dat ze beschikken over de juiste data. Zo benut iedere medewerker optimaal zijn kennis en kunde. VX Company Data Integration & Analytics helpt je om datagedreven werken zó in te richten dat medewerkers een flexibele oplossing hebben en ICT genoeg grip.

Wij helpen organisaties op een praktische manier bij de implementatie van datagedreven werken. Vanuit onze ervaring weten we de vraag vanuit de business goed in beeld te krijgen en we hebben de know-how over de technische hulpmiddelen. Daarnaast zorgen we al direct vanaf het begin voor kwalitatieve kennisoverdracht naar kerngebruikers. Zo zorgen we voor een duurzame implementatie.

Benieuwd hoe we dat doen? Bekijk onze cases.

Meer weten over datagedreven werken?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact